FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 

 

LEGJEINK  2010 

A 2010-es év 70 túrája, eseménye és 305 túrázója közül, szavazás útján ki lehetett választani a legjobbakat. Szavazataitok alapján (melyeket szám szerűen nem közlök) az alábbi eredmény született.
 

 

AZ ÉV NŐI TÚRÁZÓJA: HORNACSEKNÉ KUCSERA ILONA

ICUKA első túrája 2008. március 15-én, az ünnepi PÁKOZDI túra volt a Velencei-hegységben. Jól tudja, mikor kell belekezdeni a túrázásba, mert az egyik legszebb eddigi programunk volt ez a túra.
Azóta sok szép napot töltöttünk együtt, még a három napos
SZLOVÁKIAI TÚRÁN is ott volt. Legtöbbször szeretett unokáival együtt jön, de nem fél szólóban sem közénk állni. Legnagyobb fegyvertény, amit a fiúkkal végrehajtottak, az idei MIZSE 40 túra zokszó nélküli teljesítése volt.
2008 óta 524 kilométert tett meg velünk, idén sem keveset: 207-et. Nem is lehetett kérdés, hogy Túratársaink Őt választják az
ÉV TÚRÁZÓJÁNAK női kategóriában. ICUKÁNAK jó egészséget és még jó néhány ezer kilométert kívánunk a jövőben!

 

AZ ÉV FÉRFI TÚRÁZÓJA: BLAHUT PÁL

PALIKA első velünk közös túrája alig egy éve, 2009. december 12-én, BUDAÖRSÖN volt. Ekkor még kissé bizalmatlanul állt hozzánk és a Túrakörhöz, de aztán megkedvelte a dolgokat - úgy, ahogy kell.
2010-ben teljesítette az
ARANYSZARVAS 50 és a MIZSE 40 távjait, és részt vett a nyári három napos BÜKK, valamint a két napos KEVÉLYEK túránkon, és egy év alatt összesen 349 kilométert gyalogolt velünk. Ennyit más nem, így méltán lett ő az ÉV TÚRÁZÓJA férfi kategóriában.
Mi baráti viszonynak tekintjük ismeretségünket, és ha Ő is akarja, nagyon sok szép együtt töltött napunk lehet még!
 

 


AZ ÉV LÁNY TÚRÁZÓJA: SZŐRÖS ANNA

ANNA első túrája 2007. december 8-án, a Gerecsében, nagy ködben lebonyolított MIKULÁS-TÚRÁNK volt. Azóta - kisebb-nagyobb rendszerességgel - velünk tart, sőt, már sokszor hozta anyukáját is (és Cili is aktív túrázónk lett).
2007 óta eddig összesen 724 kilométert tett meg, ebből ebben az évben 2010-et, amiért is a Túratársak szavazatai alapján kiérdemelte kategóriájában az
ÉV TÚRÁZÓJA címet.
Kedves Anna, sok szép túránk lesz 2011-ben is!...
 

 

AZ ÉV FIÚ TÚRÁZÓJA: KANYIK IMRE
 
JIMIKE első túrája 2008. szeptember 27-én, a Cserhátsurány és Hollókő közötti
KÉKTÚRA szakasz volt, amikor is 21 kilométert tett meg velünk.
2010-ben  430, összesen pedig már 762 kilométert gyalogolt  a Túrakörrel. Legnagyobb teljesítménye az volt, amikor 2010. március 20-án Tápiószelén, közülünk hetedmagával, teljesítette az
ARANYSZARVAS TT  50 kilométeres távját, de kétszeres teljesítője a MIZSE TT 40 kilométeres távjának is.
Valamennyi nagyon szép teljesítménynek számít, egy tizenkét-tizenhárom éves fiútól.
Reméljük, a következő évben is legalább ennyire aktív lesz, és amikor tud, velünk tart.

 

AZ ÉV VIDÉKI TÚRÁZÓJA: BÁLINT EDIT (CEGLÉD)

EDIT első velünk bonyolított túrája 2010. március 6-án, a MIZSE TT volt, aztán az őszi, LAJOSMIZSEI KERESZTÚT mozgalom bejárásain tartott velünk, és annyira belejött, hogy az év utolsó két túráján is együtt túráztunk.
Eddig 110 kilométert tett meg a Túrakörrel.

EDITET minden időjárási körülmények közötti kitartásáért, szerény, kedves személyisége miatt, rövid idő alatt megszerettük, és Neki szavaztuk meg az
ÉV VIDÉKI TÚRÁZÓJA címet.
És nagyon szívesen várjuk jövőre is, bármelyik túránkon!

 

AZ ÉV SEGÍTŐI: ANDI ÉS ESZTER Budapestről. Mi barátainknak tekintjük őket. Nagyon sokat segítettek nekünk, és amikor együtt töltöttünk egy-egy napot, azt jó hangulatban, sokat beszélgetve tettük.
Nélkülük nem sikerült volna:
a MIZSE TT (pontőrök voltak, fénymásoltak, tanácsokat adtak és nagyon jó fejek voltak),
az
ORGOVÁNYI KÖR TT (pontőrök voltak, fénymásoltak, tanácsokat adtak és megint jó fejek voltak),
valamint felajánlásuknak köszönhetően a Pusztatemplom című MESEPÁLYÁZAT egyik helyezettjét is tudtuk díjazni.
Részt vettek ezen kívül a II. Jégtörő Mizse Maraton túrán is,
TÚRÁZÓKÉNT!, ami azért nekünk mégis csak a legjobban esik (Andi 30, Eszter 40 kilométert gyalogolt akkor).
Mindent köszönünk Nekik!!!

 

AZ ÉV TÚRÁJA: 1. HELYEZETT: ISTENI SZIKRA TT

2010. szeptember 11. Lakitelek-Tőserdő. Eddigi túra-életünk egyik legnagyobb élménye! Aki ott volt, szinte mindenki erre a túrára szavazott, az év 70 - talán nem kevésbé élménydús - túrája közül.
Eredetileg teljesítménytúrának hirdettük, de a rossz idő(?) miatt nem jött senki rajtunk kívül. Azonban ez minket egyáltalán nem zavart, sőt: felszabadultakká váltunk  és beindult az egész napos, sárdagasztással egybekötött  "engedd el a hajamat"!
A túrát a Túrakör csapatából 15 fő teljesítette, életre szóló élményekkel gazdagodva. És nem kevésbé említendő még négy fő, akik a mostoha körülmények ellenére, bográcsos ebéddel ékesített terülj-terülj asztalkámmal fogadtak minket, átfagyott, elgyötört vándorokat.
A TÚRA beszámolóját
ITT találod.

 

AZ ÉV TÚRÁJA: 2. HELYEZETT: HÁROM NAPOS BÜKKI TÚRA

2010. nyarán, egészen pontosan július 23-25-ig, bélapátfalvi iskolai szállással, és a Gyári-tó partján lebonyolított főzésekkel, ugyancsak felejthetetlenül szép napokat töltöttünk együtt azokkal, akik úgy gondolták. Volt két szép túránk, az egyik Szentlélek - Lillafüred környékén, a másik a fennsíkon, Bánkút, Tar-kő, Három-kő térségben.
A hidegfrontnak köszönhetően, a fenyves reggel még ködben úszott, mindenkiben szlovákiai élmények sejlettek fel.
Annyira felszabadultan és jól éreztük magunkat, hogy a harmadik napi egész napos esőben is tudtunk még egy autós nézelődésnek is örülni, hazafelé utaztunkban.
A TÚRA beszámolóját
ITT találod.

 

AZ ÉV TÚRÁJA: 3. HELYEZETT: MIZSE TT

Országos visszhangot kiváltott, eddigi legsikeresebb rendezvényünk volt az idén második alkalommal, 2010. március 6-án megrendezett MIZSE TELJESÍTMÉNYTÚRA, 40 és 20 kilométeres távokon, előbbi gyalogosan és biciklivel is teljesíthető módon.
Előzetesen 80-90 emberre számítottunk, ennek duplája jelent meg, fele előzetes jelzés nélkül. Ekkor egy öntudatlan pörgésbe csapott át részünkről a nap, minden történésével, és a Nagy Szellem és jó néhány földi segítője segítségével, de mindent megoldottunk, és aki Lajosmizséről, vagy az ország másik 21 településéről,  ezen a napon, ezt a túrát választotta, az biztosan nem bánta meg.
A TÚRA beszámolóját
ITT találod.

 

 

 

 

a

"Menjetek ki a természetbe, és ismerjétek meg egymást ott, ahol az ember őszinte lesz." (Berda József)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz