FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(418.)
KERESZTSZENTELÉS FELSŐLAJOSON


Időpont: 2013. október 6. vasárnap


I
Ma délután részt vettünk Lajosmizse 62. keresztjének felszentelésén, Felsõlajoson. A keresztet Szigetvári Antal és felesége, Bujdosó Krisztina kívánta felállítani, saját házuk kerítésénél, az új Tanyacsárda mellett. A kereszt készítésének ideje alatt azonban a feleség meghalt, így a szentelést már nem érhette meg...
A Szigetvári házaspár már egy tucat keresztet újított fel Lajosmizsén az elmúlt évtizedben, és szerettek volna egy sajtot is. A tragédia után azonban biztosra mondható, hogy ez az utolsó keresztállítása Antalnak. A keresztállításban társként részt vett Kollár László vállalkozó és felesége, Sebestyén Mária.
A szentelésen több mint száz ember vett részt, és három pap is beszélt. Az ünnepség meghitt volt és szívet melengetõ, de az állító fájdalma, a feleség hiánya végig érezhetõ volt.
Mi is ott voltunk, a Túrakör részérõl öten. Reményeink szerint a helyi keresztek állításának, felújításának szép sorozata tovább folytatódik, és az eddigi 62 útmenti kisemlék további szép darabokkal gyarapodik.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

A szentelésen résztvett: Balog Csaba, Csonka Zoltán (Dabas), Dömötör Zsolt (Kecskemét), Szõke Tímea (Dabas) és Varga Istvánné Borika.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz