FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(170.)
TAVASZVÁRÁS AZ ÚRI-KOVÁCS TANYÁN


Időpont: 2010. február 28. vasárnap


Annyira várjuk már a tavaszt, hogy erre a napra lovas kocsikázást szerveztünk, kihasználva Úri-Kovács Feri szíves ajánlkozását egy ilyen jellegû program lebonyolításához.
Reggel 9 óra után találkoztunk néhány gyerekkel és Borikával, Hriával a piacnál, innen két kocsival mentünk ki Benébe, Feri birtokára. Megtekintettük a lovas részleget, és a házigazda szakszerû ténykedésének köszönhetõen a ló hamar a kocsi elõtt volt, mindenféle szíjak ölelésében-szorításában. Igen ám, de a jámbor jószág sehogy sem akart nekiindulni, erõs nógatásra is csak néhány száz métert ment, majd lábai gyökeret eresztettek. Azt hittük, azért, mert az egyik kerék lapos volt - ezt Pista bácsi segítségével még orvosoltuk -, de nem ez volt az igazi ok; egész egyszerûen a paci nem akarta a frigyet és visszalépett a boldogító igen kimondása elõtt. Úgy értve, hogy az õ igenje nekünk lett volna boldogító - már ha elindul.
Sebaj! Visszamentünk a tanyára. A gyerekek trambulinra vetették rá magukat, Feri a kisebbik kocsival két fuvarban fordult velük Bene kevésbé ismert részén, miközben Hriával tüzet raktunk, és ebédidõ közeledvén, nagy csapatban szalonnát sütöttünk. Ez utóbbi mozzanat spontán jött létre, de talán pont ezért, nagy sikert aratott. Két pofára tömtük a szalonnát, hagymát, Feri házi készítésû szalámiját, és minden kenyerét is megettük. Talán nem is bánta, hogy ezek után hazamentünk, bár Feri jó szívét ismerve, tõle akár folytathattuk volna a spájzban is, ha még éhesek lettünk volna...

Köszönjük a szíves vendéglátást!

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Joó Evelin, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Török Mária, Úri Kovács Ferenc, Úri Kovács Nikolett, Úri Kovács Richárd és Zsikla Zseráld.
 

 

Kezdés

 

Feriék nekikészülnek

 

Víg a kedvünk

 

Kocsisok

 

Dáriusz

 

Nikosz

 

Viki

 

Mutatvány

 

Jimike

 

Szalonnasütés

 

Tetőbitorló jegkrémevők

 

Engedd el a hajamat

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz