FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(189.)
KOLLÉGIUMI TÚRA A BUDAI-HEGYSÉGBEN


Idõpont: 2010. május 20. csütörtök
Útvonal: Hûvösvölgy - Homok-hegy - Árpád-kilátó - Fenyõgyöngye - Pálvölgyi-barlang - Szemlõ-hegyi-barlang
Táv: 11 km


Ez a túra tulajdonképpen még a Járóföld TE által szervezõdött, de már a dátum a PETÕFI TÚRAKÖR megalakulása utáni. Vagyis egy átmentei időszak közepén vagyunk...
A túrára kis híján 100 ember, két tele busszal indult neki. Hûvösvölgybõl kissé szuszogósan, de annál jókedvûbben indultunk a repülõtér irányába, ahol titokban néhány vitorlázó gép vagy siklóernyõs feltûnésében reménykedtünk - hiába, Lehet, hogy korán volt még, az is lehet, hogy az elõzõ napok esõs, szeles idõjárása miatt, de egy szemernyi életet sem találtunk. Illetve csak amit mi vittünk magunkkal.
A Homok-hegy megmászása után kitérõt tettünk a piros körtúra jelzésen, amely csúcspontja a fajátszótér volt. Itt egy hosszabb "pihenés" következett, aztán vissza a kékre, amelyen elõbb az Oroszlán-.sziklához, majd pedig az Árpád-kilátóhoz gyalogoltunk. Erõs késésben voltunk, de muszáj volt egy kis idõt itt is eltölteni, mert a gyerekeknek, felnõtteknek nagyon tetszett a kilátás.
Végül nem maradt más, mint egy trappban szinte lerohantunk a Fenyõgyöngye étteremhez, onnan pedig a Pálvölgyi-barlanghoz, ahová - Ircsikéék kisebb elkeveredése után - háromnegyed kettõkor értünk. Itt már várt ránk Magyar Peti, egykori tanítványom, volt kollégista, aki túravezetõnk volt a "Pál"-ban. A felsõsök átruccantak még a "Szemlõ"-be is, és mind a két barlang megtekintése nagy élmény volt (a kicsik csak "páloztak", mert a fáradtság miatt nem bírtak többet).
Összefoglalva: kissé fárasztó, de tartalmas napot töltöttünk a Budai-hegységben, a résztvevõk szinte kivétel nélkül jól érezték magukat, a gyerekek pedig életre szóló élménnyel gazdagodtak. Hria túravezetõi besegítésével pedig a vártnál simábban sikerült levezényelni ennyi ember végigvonulását a túra útvonalán.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Ács Béla, Ádám Sándorné Ani, Aranyos Beáta, Aranyos Bianka, Aranyos Mária, Árva Bettina, Árva Tóth Mihályné Etike, Balog Csaba, Balogh Arnold, Balogh István, Balogh Szabolcs, Baranyi Dávid, Baranyi Ferenc, Baranyi József, Baranyi Piroska, Blahut Pál, Buda Andrea, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Farkas Anita, Farkas Bence, Fehér Sándor, Feró László, Gábor Lukács József, Galgóczi László, Gazdag Erika, Gazdag Viktória, Góbi Dzsenifer, Guba Lajos, Gulyás Ferenc, Hegyes Mercédesz, Hicsár Roland, Horgas Ágnes, Horgas Viktor, Hriazik Attila, Hriazik Vivien, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Keller Andrea, Keller Ildikó, Keller Melinda, Keller Péter, Keskeny Julianna, Kollár Mária, Kolompár László, Kolompár Melinda, Kósa Krisztián, Kovács Adrienn, Kovács Imre, Kovács József, Kovács Zsolt, Kurucz Viktória, Lunka Anett, Mészáros László, Nagy Irén, Osbáth Barna, Perlaki Benjamin, Petõné Erzsike néni, Polefkó Dárius, Pozsgai Alexandra, Rucz Diána, Sáfrán Barnabás, Sáfrán Viola, Sas Józsefné Klári, Soós Sándor, Soós Viktróia, Spigelberger Tamás, Szaszkó Nikolett, Szemán Gergõ, Szemán Rózsa, Szórád Alex, Szórád Benjamin, Szórád Mónika, Szórád Ninetta, Tajti Szidónia, Tormási Csilla, Tormásiné Murinai Csilla, Tóth Éva, Tóth Lajos, Tóth Norbert, Török Mária, Urbán Mónika, Venczel Erzsébet, Veszelszki Bence, Veszelszki Boglárka, Veszelszki Dániel, Veszelszki Réka, Veszelszkiné Bitai Judit, Veszelszkiné Nagy Erika, Vidáné Nagy Ildikó, Zsikla Roland, Zsikla Zseráld és Zsíros Alexandra.
 

 

Kollégium elõtt Lajosmizsén

 

Buszon az ovisokkal

 

Hûvösvölgyben

 

A nagyobbak

 

Szuszogás közben

 

Apróságok

 

Vitorlázórepülõ-tér

 

Sanyika

 

Hegyrõl visszanézünk

 

Barbi és Ancsa

 

Macskási

 

Melinda

 

Bettike

 

Ági

 

Mérlegen

 

Etike unokával

 

Mászókán

 

Dáriusz és Pista

 

Joci keresztje

 

Budapest

 

Ircsi néni

 

Akadály? Nem akadály!

 

Magyar Petivel ebédelünk

 

Kõbánya

 

Foltos faldarab

 

Lépcső

 

Kõ a résben

 

Egy kis cseppkõ is akad

 

Tengeri sün

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz