FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(182.) A
JÁRÓFÖLD TURISTA EGYESÜLET SZÜLETÉSNAPI FOTÓKIÁLLÍTÁSA


Időpont: 2010. április 20. kedd


Márciusban 3 éves fennállásunkat ünnepelhettük - volna, ha akartunk volna ilyesmivel foglalkozni. Így kitaláltuk, hogy a település közönségének mi nyújtunk át inkább ajándékot: legsikerültebbnek vélt túrafotóinkból 70 darabot állítottunk ki a Mûvelõdési Házban. A fényképeket Jani, Borika, Ircsike és én készítettük. A kiállítás anyagi hátterét a Varga család biztosította, a mûsort pedig Fekete Inci és tanítványai gazdagították két dal interpretálásával.
A kezdés elõtt fél órával még csak egy-két ember lézengett, aztán ez a szám a kezdésre kb. 60 fõre dagadt. Jó hangulatú dalokkal indult a program: a Kéktúra-filmbõl ismert "Indulj el egy úton..." eléneklése után a "Somvirág, somvirág..." kezdetû mûsorszám következett. A kettõ között Basky András polgármester beszélt a Járóföld Csapat ténykedésérõl, arról, hogy ilyen sok programot megvalósítottunk, köszönte aktivitásunkat, amellyel a településért is kívánunk tenni, aztán pedig a kiállított fényképeket méltatta. Aztán szerencsére hamarosan megnyitottnak tekinthettük a tárlatot, mert már kezdett kínos lenni a sok dicséret. Pedig a közönségtõl, túratársainktól tovább özönlöttek az elismerõ szavak és gratulációk. Úgy látszik, ezen a napon ennek volt az ideje.
Hét elõtt nem sokkal aztán hazamentünk, sorsukra hagyva a fényképeket, hogy immáron önállóan is megállják helyüket a nézelõdõk között. És ahogy hallottuk a késõbbiekben, a legtöbb ember elragadtatással szólt a képek szépségérõl, hangulatáról, és szavaztak is néhányan a legszebb fotóra. Ennek a szavazásnak az eredménye késõbb várható.

Mindenkinek köszönjük az elmúlt 3 év túráit, biztatását és segítségét!

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

A megnyitón megjelent: kb. 60 lajosmizsei gyermek és felnõtt.
 

 

Hívogató

 

Délelõtti elõkészítés

 

Kapuban

 

18.00 elõtt

 

Diskurzus

 

Kisebb tömeg gyûlt össze

 

Megynyitóm

 

Inciéktől: "Indulj el egy úton..."

 

Szépen vagyunk

 

Polgármesteri beszéd

 

Apróságok

 

Női különítmény

 

Már megint én beszélek, de miről?...

 

"Somvirág, somvirág..."

 

A vendégek elkezdik a nézelődést

 

Andrással váltunk néhány szót

 

Feriék

 

Kati és Jani

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz