FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(175.)
1848-AS FÁKLYÁS TÚRA A PUSZTATEMPLOMHOZ


Idõpont: 2010. március 16. kedd
Útvonal: Lajosmizse - Petõdûlõ - Pusztatemplom
Táv: 10 km



A mai nap ismét hagyományt folytattunk: õsszel találtuk ki, hogy október 23-án és március 15-én, szeretnénk méltóképpen adózni a forradalmak és a hõsök emlékének. A gyerekek már az õszi alkalommal annyira jól érezték magukat, hogy októbertõl folyamatosan csak azt kérdezték, mikor megyünk megint fáklyás túrára.
Ma. Március 15. után egy nappal ismét egy híján 20 fõ vágott neki a Kollégium elõl a tíz kilométeres sétának. Ami változás volt õsz óta, az az, hogy még két felnõtt, Klári és Jutka is csatlakozott hozzánk, továbbá, olyan viharos szél fújt, hogy csaknem leszaggatta a fejünket. De az ember nem azért tervez meg egy gyalogtúrát, hogy egy kis idõjárási nehézség miatt lemondjuk.
A kifelé út könnyen, jó kedvûen ment, egyedül Klaudia fájós lábbal vállalt részvétele okozott némi pityergést, de a kislány annyira elszánt volt, hogy nem akart hazamenni. És becsületére legyen mondva, végig is csinálta. Ezért mindenképpen õt szavaztuk meg a Nap Hõsének.
A Tarnay dûlõn, majd a Petõ dûlõn haladva fél hat után értünk ki a Pap bolthoz, ahol szusszantunk egyet, majd pedig megtöltöttük a fáklyákat, és Bujdi segítségével meg is gyújtottuk.
A hátra lévõ 1 kilométert énekelve, még jobb hangulatban tettük meg. Mire elértük a Templomdombot, szinte besötétedett. A rom takarásába menekültünk a hideg, viharos szél elõl, és hamar éneklésbe fojtottuk jókedvünket. Kossuth-nóták, katonadalok követték egymást, egészen a mulatós nótákig - amiket persze azért mégsem énekeltünk.
Fél hét után kijött a lányokért a koleszbusz, a fiúk maradtak utoljára, lovagiasságból, megvártuk a második fuvart. Az idõt bújócskával és gyenge birkózással töltötték, aztán vissza a szállásra, vacsora, fürdés, és alvás.
Senkit sem kellett ringatni, mindenki kellemesen és jól megérdemelten elfáradt, méltó módon ünnepelve meg az 1848-as forradalom 162. évfordulóját.

Õsszel folytatjuk!

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Baranyi Ferenc, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Keller Andrea, Keller Péter, Kroll Klaudia, Pozsgai Alexandra, Rucz Dia, Sáfrán Barnabás, Sas Józsefné Klári, Szemán Rózsa, Török Mária, Veszelszkiné Bitai Judit, Zsikla Zseráld.
 

 

Jutka és Klári a menetben

 

Az ég felettünk

 

Jimike egyensúlyoz

 

Beszélgetés

 

Várakozás

 

Akció indul!

 

Alkonyodik

 

...megy le a Nap

 

Begyújtunk

 

A kereszt alatt

 

Összeborulva

 

A rom ölelésében

 

Barnabás

 

Bettike

 

Klaudia

 

Klári, Marcsi, Rózsika

 

Fiúk egyben

 

Totál

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz