FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(173.)
BIRKAPÖRKÖLT FÕZÉS ÉS VACSORA


Időpont: 2010. március 13. szombat


Megint egy fõzõs program. Az egy héttel korábbi Mizse teljesítménytúra segítõinek, résztvevõinek szerettünk volna egy kis hangulatot teremteni, gyomrukat pedig megtölteni valami finomsággal. Ez a finomság ezúttal egy teljes birka bográcsban történõ megfõzésével volt egyenlõ, amely szerencsétlen párának Vargáék lehelték ki a lelkét, egy nappal korábban.
A fõzést Ircsike vállalta magára, és bár csaknem összecsuklott a fáradtságtól, becsülettel végigcsinálta, nemcsak a fõzést, de az utána következõ kínálást is.
Andrással és Borikával közösen, négyen vágtuk össze a jámbor állatot, és  a hagyma dinsztelése után máris rotyogott a csaknem 20 kilónyi hús. A fõzés három és fél órát vett igénybe. Vacsora öt óra után lett feltálalva, és az emberek folyamatosan özönlöttek. Mindenki kapott egy "ircsikés" adagot, vagyis kb. 60-70 dkg szín húst, amit - becsületére legyen mondva - a legtöbb ember megevett.
Iszogattunk is, beszélgettünk is, nevettünk is sokat. Voltak, akik kicsit kívül maradtak a társaságon, így a hangulaton is, de reméljük, õk is jól érezték magukat.
Összességében egy sikeres, jó hangulatú vacsora volt ezen a szombaton, és hamarosan várható egy hasonló program összehozatala, de akkor már szeretnénk szabadban megcsinálni, mert nem szeretnénk senki terhére lenni...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

A vacsorán résztvett: Balog Csaba, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Kéri Katalin, Hornacsekné Kucsera Ilona, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Kaszab Csaba, Kaszabné Gizike, Kun Ferencné Marika, Labancz Zoltán, Labanczné Tercsi Erika, Nagy Irén, Sas Józsefné Klári, Szikora Dávid, Szikora Marcell, Szõrös Ádám, Szõrös András, Szõrös Andrásné Éva, Szõrös Dániel, Szõrös Eszter, Szõrösné Székely Cecília, Török Mária, Treiber Emil 1, Treiber Emil 2, Treiber Gergõ, Treiberné Kriszta, Úri-Kovács Ferenc, Varga Istvánné Borika, Varga János, Varga Lehel, Vargáné Rátz Veronika és Zsikla Zseráld.
 

 

A hagyma felrakva...

 

... és máris kész a pörkölt

 

Krumpli pucolás

 

Zsiga és Jimi

 

 

Terülj, asztalkám!

 

Női részleg

 

Lehel, Dani és Csabi

 

Ircsike és Gizi

 

Van még

 

Mindenkinek ízlik

 

Borika és Kriszta

 

Feri és Emil

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz