FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(106.) PUSZTAVACSI SZÁMHÁBORÚ


Idõpont: 2009. április 18. szombat
Útvonal:
Táborfalva vá. - Táborfalva - Ágostonmajor - Pusztavacsi Parkerdõ
Táv: 10 km



I
Kiváló idõjárás, meleg, napsütéses idõ ígérkezett a mai napra, ennek ellenére nyálkás, erõsen ködös reggelre ébredtünk, szinte a novembert idézte a levegõ hõmérséklete is.
Misi és a Kunkorik nálunk gyülekeztek, hogy velünk együtt sétáljanak ki a vasútállomásra. Reggel 6 óra volt, kisebb tömeg várt ránk, amely még negyed óra múltán tovább duzzadt. A 6.20-as pesti lassúra így már 35 fõ és egy kutya szállt fel. Felsõlajoson csatlakozott még Csilla és Dodó.
Táborfalván fél hét után hagytuk el a vasparipa kocsiját. A szokott útvonal helyett most úgy gyalogoltunk át a falun, hogy érintettük a központot, lefényképezve a Faluházat és a mûvházat. Innen kikeveredtünk egy homokos dûlõútra, majd vissza a faluba. Aztán valahogy kiértünk a Pusztavacs felé vezetõ út felüljárójához, ahol Zozó és Misike biciklivel várt ránk.
Az erdõben túrázás elején elõször egy földalatti gázvezeték fölött haladtunk, majd szép, zöld füves akácosban folytattuk. Alig fél óra alatt értünk Ágostonmajorba. Itt Zozó mamája kávéval várta a szokásos reggeli adagjukat pótolni kívánó túratársainkat, a gyerekek reggeliztek, és már nem bírván kivárni, hogy a parkerdõbe érjünk, a bõrt is rugdosni kezdték (ez utóbbiról letiltottuk õket).
Utunk legszebb szakasza ezután következett: homokdombokon, korosnak számító tölgyerdõben vándoroltunk, míg ugyancsak nem sok idõ elteltével megérkeztünk a célba: a pihenõ parkerdõbe. Rajtunk kívül senki sem garázdálkodott a területen, így szabad volt a rablás (vagy a csók). Peti és Marika már az autóval vártak bennünket, utánunk hozva a kaját, bográcsot, nagy kanna ivóvizeket.
A gyerekek úgy szétszóródtak, hogy alig vettük õket észre, csak a hangjuk hallatszott itt-ott, különben fociztak, fára másztak, birkóztak, hintáztak. Szégyenszemre a felnõttek kezdtek neki a babgulyáshoz szükséges alapanyagok feldolgozásának: 5 kg hús, 5 kg bab, 5 kg krumpli, 5 kg vegyes zöldség és 20 l víz. A végén még, úgy három óra rotyogtatás után némi csipetkét is kapott, de csak azért, hogy az amúgy már benne eldõlni sem képes fakanál nehogy mégis megremegjen.
Ebéd elõtt és után hatalmas amerikai foci meccseket játszottak, felnõttek és gyerekek vegyesen. Ebéd után a fõ programnak a számháborút szántuk, le is ment hat menet, de talán a sok kisebb résztvevõ miatt, nem aratott átütõ sikert.
A babgulyás nagyon finom lett, dicsérték is Ircsike fõzõtudományát. A felnõtteknek jól esett volna  anagy melegben, fáradtan, teli gyomorral egy kis delelés, de itt errõl - egy-két komolyabb próbálkozást leszámítva - szó sem lehetett, mert ahol ennyi gyerek együtt van, nem lankadhattunk.
A nap egyik fõszereplõje Torkos kutya volt, aki ennyire még soha sem fáradt el. Egész nap a gyerekekkel játszott, beszállt a focimeccsekbe is, sokat evett, még többet ivott. Annyira elkészült, hogy még másnap is csak támolygott az udvaron.
A srácok jól viselkedtek, apróbb összezördüléseket leszámítva nem volt konfliktus. Ági hosszú idõ után, egy Marcell nevû trónörökös világra segítése okán elnyúlt szabadságolást megszakítva, végre el tudott jönni túrázni, aminek õ is örült, nem kevésbé mi és a gyerekek is.
Aki itt volt, biztosan jól érezte magát, aki gyalogolt velünk az is, aki csak kiugrott autóval hozzánk enni, talán az is. Abban minden esetre egyet értettünk, hogy ilyen alkalmakat mindannyian nagyon szívesen kihasználnánk, elvileg a pihenésre, valójában azonban arra, hogy mások kényelmét, kikapcsolódását keresve jó szívvel elfáradjunk.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Beliczai Mihály, Berta Bálint, Berta János, Berta Zsuzsanna, Bertáné Kéri Katalin, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Fehér Mihály, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Guba Dániel, Hornacsekné Kucsera Ilona, Hriazik Attila, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Kelemenné Barta Ágnes, Koller Alexa, Koller Kristóf, Kovács Csilla, Kovács Dóra, Kõvári Márk, Kun Ádám, Kun Ferencné Marika, Kun Vivien, Kurucz Viktória, Malik Boglárka, Malik Márk, Nagy Irén, Petõ Norbert, Petõ Roland, Révbéri Ottóné, Révbéri Zsolt, Sárközi Ervin, Seres Nándor, Szikora Dávid, Szikora Marcell, Szõrös Dániel, Torkos kutya, Tóth István, Tóth Tímea, Török Mária, Válent Roland, Varga Istvánné Borika, Varga Péter és Zsikla Zseráld.
 

 

Táborfalvi átvágás

 

Harmatcseppek

 

Felüljáró-lejáró

 

Ágostonmajorban

 

Akadályverseny

 

A Parkerdõ szolgáltatása

 

Készül az ebéd

 

Peti

 

Marci, római katona

 

Ági és Viki

 

Ebédidõben

 

Így pihen egy magyar turista

 

Torkos

 

Számháború

 

Amerikai foci

 

Mindenki mindenki ellen

 

Csapatunk hazaút elõtt

 

Ircsi rájder

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz