FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(161.) ÉVZÁRÓ VACSORA


Időpont: 2009. december 29. kedd


Harmadik túrévünk végeztével ismét összejöttünk egy feszültség oldó iszogatásra és mellé egy jutalomvacsorára. Ezzel kívántuk mindenkinek megköszönni az éves munkáját, támogatását és túrázásban kifejtett tevékenységét. A társaság elég rendesen összejött, több mint negyven fõ töltötte együtt a délutánt és az estét.
A nap úgy kezdõdött, hogy Andrással bementünk Kecskemétre halért. Tizenegy kiló ponty bánta mohóságunkat. A halat még délelõtt megpucoltuk, lesóztuk, majd a hagymát is megpucoltuk és szétszéledtünk.
Három óra után kezdtünk ismét Andráséknál gyülekezni. Az emberek folyamatosan érkeztek. A Berta család, Ciliék, Icuka két unokájával, Veszelszkiék már nem is tudom hányan, Németh Lajosék, Úri-Kovács Feriék, Treiberék, Kaszab Csabi is anyukájával, aztán Lénárt Gyuri is megérkezett. De ott volt Kun Zsolti Viviennel, a két Hriazik palánta is, és még Danika is elhozta éhes gyomrát.
Egyszóval hatalmas fergeteg, rohangálás, nevetés, beszélgetés és játék. A vacsora nagyon finom volt: halászlé Szõrös András-módra, aztán túrós csusza szalonnával, sokféle süti, bor, tömény, üdítõ.
Vacsora elõtt az egyesület fõ bajkeverõje tósztot mondott, melyben megköszönte az egybegyûlteknek az éves hozzáállást, aztán kiosztotta az "Év túrázója" díjakat. A szavazók véleménye Vargáné Borikát felnõtt kategóriában, Török Marcsit gyermek kategóriában hozta ki gyõztesnek. És mindenképpen meg kell említeni Veszelszki Vendit és Szõrös Ádámot, az óvodás tagozatot, akik különdíjat kaptak, mégpedig a Hernád-áttörés - Kolostor-szakadék jókedvû végigjárásáért.
Aztán az éves fáradtság és a kimerítõ vendéglátás hatására lassan elkezdtünk hazafelé szállingózni. Még segítettünk Andrásnak és Évának összepakolni, megköszöntük a lehetõséget, hogy náluk lehettünk, aztán kilenc után valamivel már otthon is volt mindenki.
Az év statisztikai értékelését Archívumunkban bárki megtalálhatja, itt most, röviden csak annyit, hogy a sok nehézség ellenére rengeteg szép élmény, felejthetetlen túra és emberi szeretet jutott 2009-re, és nem kívánhatunk magunknak kevesebbet 2010-re sem, mert jövõre is lesznek bõven alkalmak, amelyeken tovább erõsödhet a mozgalom, és szorosabbá válhatnak az emberi kapcsolataink. És ha még több örömet tudunk egymásnak szerezni, akkor igazán érdemes lesz nekivágni a végeláthatatlan túraterv valóra váltásának.

 

BÚÉK!

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

 

Eszter szép rajzzal fogad minket

 

Készül a halászlé

 

Babázás

 

Sütemény felkínálása

 

Szinte kész is a vacsora

 

Alakul a hangulatunk

 

Fiúk

 

Lányok

 

Díjátadás közben

 

Kimérés

 

Az egyi kdíj

 

Különdíjasok

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz