FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(066.) V. TŐSERDEI TÜSKEVÁR TÁBOR


Idõpont: 2008. augusztus 16-20.
Útvonal: P
Táv: 11 km


Ötödik tõserdei táborunk volt ez. Sok új arc, fiatalodott az átlag életkor is, ennek a társaságnak - egy-két kivételtõl eltekintve - teljesen új dolog volt a nomád nyaralás. Így újra megpezsdült az élet, újra izgalmas volt a táborépítés, a strandolás, a csónakázás, újdonság volt Tiszaalpár és a tanösvény, az esti tûzrakások és az éjszakába nyúló beszélgetések.
Az átlagban 10-12 éves kiskamaszok lelkesek, szófogadóak és segítõkészek voltak, mindenbõl egyformán kivették a részüket: zöldség pucolás, mosogatás, vécé takarítás, favágás, tûzrakás - és persze a játék minden elképzelhetõ formája. Legnagyobb sikert a bas nevû kockajáték aratta, ugyanis ez egy olyan játék, amit bárhányan játszhatnak, sokat lehet nevetni és nem igényel különösebb intellektust, mindössze hazudni kell tudni. Ez - bármilyen meglepõ - sok gyereknek egyáltalán nem megy.
Legnépszerûbb mindennapos elfoglaltságunk természetesen a strandolás volt, a nagy melegre való  tekintettel ez nem is csoda. Szinte komolyabb konfliktus nélkül telt el az öt nap, éhezni senki sem éhezett, unatkozni senki sem unatkozott. Mindenki fogadkozott, hogy jövõre újra eljön, és a hazaúton szinte sírtak a gyerekek, annyira nem akarták, hogy vége legyen.
Nem is nagyon szívmelengetõ érzés valamit befejezni, de egy idõben ezzel elindult egy új idõszak: visszaszámlálás a következõ nyár következõ Tüskevár táboráig. Amit a gyerekek nyolc naposra alkudtak föl, mi pedig szeretnénk jövõre is a kedvükben járni...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Együtt táborozott: Balog Csaba, Berta Bálint, Boros Lizandra, Börönde Zsolt, Fehér Mihály, Hriazik Attila, Kovács Csilla, Kovács Dóra, Nagy Irén, Pálmai Norman, Pócs Áron, Pruma Olivér, Révbéri Zsolt, Sáfrán Barnabás, Sáfrán Joachim, Sáfrán Viola, Sárközi Ervin, Szõrös Eszter, Tóth Attila, Tóth István, Török Mária, Treiber Emil, Treiber Gergõ és Utasi Enikõ.
 

 

Becsúszott a vonatunk

 

Épül a sörsátor

 

Treiber-mûvek

 

Mosogatás

 

Basunk

 

Fürdés a Tiszában

 

Strandon

 

Kapaszkodó

 

Erőcsávók

 

 Pecás a messzeségben

 

Widámpark

 

Kosarazunk is

 

Holdimádás

 

Tűz

 

Számháború

 

Cumi

 

Sülthalazás

 

Málházás

 

Esti program a klubban

 

Sátrunkban

 

Virslis brassói

 

Egy csónakban evezünk

 

Marcsi

 

Vége van a nyárnak...

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz