FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


ÉVZÁRÓ VACSORA


Időpont: 2008. december 29. hétfő


Évzáró ebédünkre - ami végül vacsora lett - Vargáék egy mangalica áldozati sertést ajánlottak fel, meg hogy segítségünkkel le is vágják, feldolgozzák, így adódott a disznóvágással egybekötött óévbúcsúztató lehetõsége. Veszelszkiék a helyet és az infrastruktúrát biztosították, amit már menet közben megbánhattak, mert nem voltunk egy halk és egyszerû csoportosulás. 
Szakrális eseményünk amúgy hálaadás volt szép túrákban gazdag évünkért, engesztelés mindenkinek, akit a természetjárás gyötrelmeivel kínoztunk, és nem utolsó sorban áldás kérése az új esztendõre, hogy legalább ilyen legyen az is.
Mint minden hagyományos áldozati szertartáson, itt is folyt a vér, a pálinka és a forralt bor. Volt nyershús-kóstolás, az állat minden részének megfelelõ formában történõ felhasználása, környezettudatos nevelés, ökológiai libikókán egyensúlyozás, élményszerzés, gyerekzsivaj, sírva vigadás, degeszre evés, artikulálatlan nevetés. Ha ezeket várjuk egy állat rituális vérleeresztés utáni feldolgozásától, saját belébe való visszatöltése utáni teljes elfogyasztásától, akkor mindenben megfeleltünk a szigorú égi és törzsi elõírásoknak. 
Márpedig minden így volt. Minden jó volt, mindenkinek mindenki nevében köszönjük azt, amit hozzátett, és nem csak az áldozati szertartáshoz, köszönjük azoknak, akik vendégeink voltak és akik otthon maradtak, nem csak ma. Közös év volt, közös zárással, reméljük ugyanennyire közös lesz 2009 is ! Ámen.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Kéri Katalin, Hriazik Attila, Kovács Edit, Kovács Natália, Kun Ádám, Kun Vivien, Kun Zsolt, Lénárt György, Nagy Irén, Németh Mária, Sárközi Ervin, Szabó János, Szõrös Ádám, Szõrös András, Szõrös Anna, Szõrös Eszter, Szõrösné Székely Cecília, Varga Istvánné Borika, Varga János, Varga Lehel, Varga Zsombor, Vargáné Rátz Veronika, Veszelszki Dóra, Veszelszki Márk, Veszelszki Sándor, Veszelszki Vendel és Veszelszkiné Dobos Erzsébet.

 

 

Mint egy puli...

 

...ám valójában mangalica

 

Előkészületek hagyma ügyben

 

Tüzelés

 

Állványra helyezés

 

Szakszerű szétbontás

 

Természetismeret óra - disznótüdő felfújása

 

Hihi...

 

Gerinc

 

Orros

 

Sanyi

 

Borika

 

Kolbász-...

 

...és hurkatöltés

 

A nagyérdemű

 

Kölökfrakció

 

Eszünk...

 

...eszegetünk

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz