FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(034.) ÉVNYITÓ ÓCSAI TÚRA


Időpont: 2008. január 5. szombat
Útvonal:
Ócsa vá. - Bazilika - Pincefalu - Inárcs-Kakucs vá.
Táv: 12 km


Az év kezdete. Nagy túrázós folyóiratunk második évfolyamát kezdtük el írni. Lehetetlen idõpontban, lehetetlen idõjárási körülmények között, de korántsem lehetetlen emberekkel. A legnagyobb elismerés hangján kell szólnom kicsikrõl és nagyokról, akik a reggel hat órás, korom sötétben sorra kerülõ találkozóra egyáltalán felkeltek és eljöttek. Tizennégy mindenre elszánt túrázó. 
Mínusz tíz fokban dideregtünk a lajosmizsei vasútállomáson, de szívünk annál lelkesebben vert. Ócsára indultunk, és egy órás zakatolás - vagy melegedés - után negyed nyolckor szálltunk le az expresszrõl. Gyors kávé és barack, de csak hogy meg ne fagyjunk. Aztán hamar a bazilikához értünk. Fél kilenc volt, amikor az összes szomszéd végigkérdezése után, zárva talált parókiát otthagyva, a templombelsõ megtekintése nélkül voltunk kénytelenek nekiindulni a piros jelzésnek, amely a Szõlõhegyen keresztül Inárcs felé vitt minket. 
Útközben semmi életnek jelét nem tapasztaltuk. Rajtunk kívül senki sem volt az utcákon. Kocsma és melegedési lehetõség hiányában, fázva a jeges szélben, szinte megállás nélkül, két és fél óra alatt értünk át a szomszéd falu vasútállomására. Közben csak a pincefalu csodás látványa és egy vadászatba belekeveredés - köztünk járkáltak a hajtók - adott némi szépségtapaszt a gyötrelmek okozta sebeinkre. De becsületére legyen mondva: senki egy jajszót sem hallatott, csak ment elõre, hogy mihamarabb fedett, fûtött helyen lehessen. Tizenegykor léptünk be az inárcsi vasútállomás melletti kocsmába, és háromnegyed egyig ki sem jöttünk. Akkor is csak azért, mert a vonat nem jött be értünk.
Összegezve: jelentõs sportértékkel bíró rövid túrán vagyunk túl, amely a téli körülményekre remek gyakorlási lehetõség volt. Jöhet a Mátra és a Börzsöny!

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Kéri Kati, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Attiláné Ica, Kovács Csilla, Kovács Dóra, Nagy Irén, Tóth Attila, Tóth István, Veszelszki Sándor és Veszelszkiné Dobos Erzsébet.
 

 

Lajosmizsén

 

Leszálltunk Ócsán

 

Egy feles nem árthat

 

És egy másik se...

 

Hajnal a város felett

 

Turul alatt

 

Az ócsai református bazilika

 

Alléban

 

Pincefalu szélénincefalu szélén

 

Pincék között

 

Jani

 

Az ócsai visszhangnál

 

Inárcson

 

Felengedtünk

 

Gyerünk a vonathoz!

 

Várunk...

 

Lefojtás

 

Lányok egymás ellen

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz