FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(047.) ALSÓLAJOSI TÚRA


Idõpont: 2008. május 10. szombat
Útvonal: Lajosmizse - Németh-kereszt - Koli-tó - Tanyamúzeum
Táv: 11 km



Elõzetesen sem sok jelentkezõ volt a túrára, de amikor szombat reggel gyülekeztünk a parkban, látszott, hogy nem fogunk részvételi csúcsot dönteni. Nyolc, de azért  mindenre elszánt túrázó vágott neki a lajosmizsei parkban az alsólajosi menetnek. Ervin a Városháza utáni réten lovat simogatott, majd a horgásztó után a dûlõtõl balra egy másik, valamivel érdekesebb tavat találtunk, aminek a partján rövid pihenõt tartottunk. 
Az egyik villanyoszlopon gólyafészket láttunk, amirõl jó képet nem sikerült készíteni, de a fiókáinak táplálékot keresõ apukát lencsevégre kaptuk. Utunk során rengeteg színpompás virágot láttunk, a május már igazán tobzódik a színek és illatok sokaságában. A keresztezõdésben egy szépen felújított keresztet találtunk, jó, hogy ilyet is látni.
Ezután kecskéket fényképeztünk egy tanya udvarán (Borika ideadta profi gépét, és mondhatom, nem az enyémmel egy kategória, annál jóval szebb felvételeket sikerült vele csinálnom), majd a Koli-tavat érintettük, két újabb kereszt, a nem túl szívderítõ betonon gyaloglás és a Zsikla-felüljárón is átértünk. Majd a szeszfõzde, a szépen rendbe hozott Csillik-tanya, és máris a Tanyacsárdánál voltunk. Itt ettünk-ittunk, és a Tanyamúzeumot most is ki kellett hagynunk, mert ismét csak zárva találtuk (annak ellenére, hogy nyitva kellett volna lennie. Nem baj, majdcsak egyszer összejön!
Összességében hangulatos, családias, sok intim szépséggel tarkított túra volt, amelyre igaz minden más túra végi mondatunk: sajnálhatja, aki nem jött el és nem csinálta velünk végig...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Kun Ádám, Kun Vivien, Sárközi Ervin, Török Mária és Varga Istvánné Borika.
 

 

Városháza

 

Simogatás

 

Túri-tó

 

Németh-kereszt

 

Büszkén

 

Hihihi

 

Bakszakáll

 

Romtanya

 

Mizsey-kereszt

 

Vízáteresz

 

Kunkorik és a Nénje

 

Csillik-kereszt

 

Gülügülü

 

Homokút

 

Csillik tanya takarásban

 

Tanyamúzeum

 

Öreg kémény

 

Buszra várva

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz