FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(015.) III. TŐSERDEI TÜSKEVÁR TÁBOR


Időpont: 2007. július 5-14.


Harmadik tõserdei táborunkra megint többen jelentkeztek, mint amennyien végül eljöttek. Ez mindig így van. De az utolsó napokban olyan pofátlanul sokan "mondták" vissza, hogy majdnem lemondtuk az egészet. Mindegy, az számított, aki eljött, és nem az, aki nem. Végül is tizennyolc gyerek és Ircsivel ketten vágtunk neki a nyolc napra tervezett õrületnek. Öcsém és egy-két szülõ ezúttal is segített a cipekedésben, hogy mindenünk meglegyen, ami kellhet.
Csütörtökön reggel érkeztünk vonattal, busszal, autóval, és hamar felhúztuk a tábort. Tesó paprikás krumplit fõzött nekünk, Ircsike ubisalijával hamar el is fogyott. Az idõjárás az orkánerejû széllel és az alig húsz fokos hõmérséklettel nem volt éppen ideális a strandoláshoz, mégis a fürdõ mellett döntöttünk. Részint, mert egy éve erre várt mindenki, részint, mert egy gyereknek nem létezik olyan idõ, ami megakadályozhatná a pancsolást.
A következõ napokban sokat ettünk, fürödtünk, sétáltunk, és még túráztunk is. A szokásos volt, mondhatnám. Mindenki jól is érezte magát. De annyi volt az arcoskodás, a flegma viselkedés, hogy folytonos beavatkozásra volt szükség a részünkrõl. Egyik-másik gyereknek próbáltunk a lelkére hatni, nem mindig sok sikerrel. Még a hazautazás gondolata is felmerült, mert három kivétellel mindenkin végigsöpört a váltóláz agyra hidegleléssel támadó változata. Aztán hegyi beszéd, katarzis, sírás, és a tábor hátralévõ részében minden olajozottan, nagy érzelemhullámzások közepette zajlott. Ez egy ilyen műfaj...
Vasárnap meglátogatott minket Csilla, Roli és Ildike családja, és lejött az én családom is. Húsos káposztát fõztünk nekik, majd közös strandolás következett. Hoztak palacsintát, piskótát, dinnyét, sört, szotyit, üdítõt. A sorsa? Hát beteljesedett... Volt még sok kajálás, horgászat, csónakázás, tanösvény bejárás, túra Tiszaalpárra - és sok minden más is.
Tábor talán jövõre is lesz. Mindenki számára nyitottak a kapuk. Szeretném, ha jövőre is mindenki azért jönne, mert szeret a másikkal lenni, kíváncsi a másikra. És akkor minden megint tökéletes lesz.
Mert a világ beteg. És pont az a legfõbb baja, hogy a legtöbb ember csak magáért létezik, ezáltal eltapos, ellehetetlenít másokat. Egy ember így nem lehet boldog. Gazdag és a maga ura lehet, de a magány a szívben semmilyen pénzzel nem orvosolható. Csak a nagylelkûség és az önzetlenség ûzheti el, tehet valakit boldoggá...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Együtt táborozott: Balog Csaba, Farkas Tibor, Fehér Márk, Fekete Balázs, Hasan Florin, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Csilla, L. Kovács Norbert, Loboda Tímea, Mészáros Roland, Nagy Irén, Rabb László, Sárközi Ervin, Soltész Ildikó, Sutus Mónika, Szajbert József, Telek János és Zsikla László.
 

 

Szemben a széllel

 

Tesó paprikás krumplija

 

Elsõ ebédünk

 

Trombitás Frédik

 

Amerikai foci

 

A Holt-Tisza

 

Elvonult a vihar

 

Este van

 

Kukták

 

Szülõk látogatóban

 

Kisdedóvó

 

Vízben a csapat

 

Strand-röplabda

 

Lacika fürdik

 

Hria

 

Florin elsõ hala

 

Blanka fõz

 

Tanösvényen

 

Iszapbirkózás

 

Mutatvány

 

Nyári délután

 

Reggel

 

Csónakázás

 

Strand a végére is

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz