FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(017.) LAKITELEK - TISZAALPÁR TÚRA


Időpont: 2007. július 10. kedd
Útvonal: Lakitelek - Szikrai-Holt-Tisza - Alpári-rét - Földvár - Árpád-kori falu - Tiszaalpár vá.
Táv: 12 km


Az eső miatt egy nappal elhalasztott túránkra a társaság álmosan és nem túl motiváltan indult. Az első kilométerek után azonban a lusta végtagok, izomzatok bejáródtak, a jókedv is egyre fokozódott.
Az erdőben, ahol néhány nappal korábban a tanösvényt jártuk be, valóságos õslényparkot talált Ervin. Aki mindig aktív, néha túlságosan is, most mégis megfigyeléseinek köszönhetjük pl. a Zsiráfot (ld. kép).
A Holt-Tisza partja is megmutatta magát egy óra séta után, aminek az volt a következménye, hogy minden lehetséges helyen le kellett szaladni hozzá, és kagylót kellett gyûjteni. Aki nem volt ilyen mozgékony, viszont éhes - és kamaszok közt ki az, aki állandóan nem az -, azok az ártérben felbukkanó szilvafákról szedték a még félig zöld bogyókat. Gondoltam, hasmars lesz a vége, de nem lett. Mindent bírnak...
Aztán amikor egy nagyüzemi kukoricatábla mellé kanyarodott az út, mesélni kezdtem, hogy valamikor mennyi tejes kukoricát ettünk, csak úgy nyersen, és hogy majdnem olyan finom, mint a fõtt. Erre nekiestek a veteménynek, és tömték magukba a csövek ehetõ részét. Sõt: folyamatosan azzal nyaggattak, hogy lopjunk annyit - õk cipelik! -, hogy estére tudjunk belõle fõzni. Én benne lettem volna, mert ésszerû volt, de ekkor feltört belõlem a pedagógus, és nevelési célzattal - viszont nem nagy meggyõzõdéssel - nemet mondtam.
Mire elértük Tiszaalpár határát, annak holtágát, már erõsen borult idõ lett, az esõ pedig cseperegni kezdett. De nem annyira, hogy bárkit zavart volna. Akkora esõ egyszerûen elképzelhetetlen volt. A Várdombot és a Templomdombot már esõben vettük birtokba.
Aztán egy boltban bevásároltunk ebédre, és elé kiülve belaktunk. Aztán ki a vasútállomásra, és visszazötyögtünk Lakitelekre.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Farkas Tibor, Fehér Márk, Fekete Balázs, Hasan Florin, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Csilla, L. Kovács Norbert, Loboda Tímea, Mészáros Roland, Nagy Irén, Rabb László, Sárközi Ervin, Soltész Ildikó, Sutus Mónika, Szajbert József, Telek János és Zsikla László.
 

 

(T)Õserdõben

 

Elefánt

 

Egyre beljebb

 

Kincsvadászok

 

Tavirózsa

 

Csapatunk

 

Fűzek

 

Szulák

 

Elágazásnál

 

Lacika

 

Szilvázás nyakban

 

Sulyom

 

Gyalog-galopp

 

Alpári-Holt-Tisza

 

Átértünk Alpárra

 

Ázott verebek

 

Ebéd egy ABC elõtt

 

Várjuk a lassút

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz