FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(019.) ÉJSZAKA A PUSZTATEMPLOMNÁL


Időpont: 2007. júlis 19. csütörtök


Ha valaki azt mondja, hogy ez megtörténik, hát odaröhögtem volna neki. Pedig megtörtént. 
Úgy kezdõdött, hogy egy forró nyári napon a kölkök nálunk múlatták az idõt. Anitáék is átjöttek Hernádról, és elég jelentõs nagyságú társaság jött össze.
A melegre való tekintettel engedélyezve volt a slagból locsolkodás, ki is engedtek vagy négy köbméter vizet. Sebaj! Ettünk is, jól is éreztük magunkat. Már sötétedni kezdett, de senkinek sem akaródzott hazamenni. Miután körbetelefonálták a szülõket, hogy maradhatnak-e, és igenlõ válaszok után örömködtek, hogy nálunk alhatnak, én gondoltam egy merészet, és 10 óra magasságában felvetettem, hogy ne a fûzfa alatt aludjunk, mert az snassz, hanem ennyi erõvel kimehetnénk a Pusztatemplomhoz is. Mondanom se kell, hogy a gyerekek ráharaptak. Anita és Ircsi is benne volt, úgyhogy szekrényeinkbõl mindenkit felöltöztetünk, kaját, piát csomagoltunk és a két kocsival - az enyémmel kétszer fordulva - kiköltöztünk a vaksötét templomdombra.
                                      
Oda érve evés-ivás, nevetés, és vég nélküli ugratás, heccelés, még hajnali fél kettõig is ment a nagy duma. Mindenki leterített egy pokrócot vagy hálózsákot és a saját tempójában elaludt. Én a napfelkelte reményében hamar eszméltem, és észrevétlenül körbefényképeztem az alvó pupákokat. Aztán több fázisban rögzítettem a Nap uralmának kiteljesedését, majd a társaság ébredezni kezdett, és hét órakor visszaautóztunk hozzánk.
Reggeli és a gyerekek elkezdtek hazamenni. Persze a szívósabbak még délben is nálunk voltak. Végül ketten maradtunk Ircsivel. És magunk sem hittük el, hogy ezt is túléltük.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

A Pusztatemplomnál aludt: Balog Csaba, Fehér Márk, Fehér Mihály, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Martinovics Norbert, Nagy Irén, Sárközi Ervin, Simári Anita, Sutus Mónika és Zsikla László
 

 

Indulás elõtt

 

Lehevertünk a romnál

 

Nincs kedvünk aludni

 

Holdimádók

 

Hullócsillagok nyomában

 

Ébredés

 

Napfelkelte

 

Ircsike Márkóval

 

Hria Buddha

 

Lányok víg kedéllyel

 

Norbika

 

"Hol jár az eszem?..."

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz