FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(025.) ÓCSA - INÁRCS TÚRA


Időpont: 2007. szeptember 29. szombat
Útvonal:
Ócsa vá. - Bazilika - Láperdõ - Selyem-rét - Inárcs vá.
Táv: 18 km


Kevés résztvevõ, annál jobb hangulat, csodás túra, szép látnivalók, a végén pedig egy váratlan uzsonna Hernádon.     
Reggel korán indultunk a lajosmizsei állomásról, és egy órát vonatoztunk Ócsáig. Közben felszálltak Anitáék is Hernádon. Az ócsai érkezést kávéivás követte, majd indulás a bazilikához. Ott rövid várakozás után bebocsáttattunk a Szentélybe, és a gondnoknõ csaknem egy órás elõadását hallgattuk Ádám-, Évától kezdve napjainkig. Aztán végre nekivágtunk a túrának.
Betonúton kanyarogtunk néhány kilométert, majd szerencsére befordultunk az erdõbe. Innen indult a selyem-réti tanösvény, amelynek nyomvonalán egyre beljebb és beljebb hatoltunk az ócsai láperdõbe. Az út mellett végig gombák nõttek, madarak csicseregtek, mint a paradicsomban. Rövid pihenõt tartottunk a tisztáson, és tovább sétáltunk az õszi pompában tündöklõ erdõben. Vadlesek szegélyezték a rétre vezetõ szekérutat, a gyerekek felmásztak, örömködtek. Aztán lassan kiértünk egy alacsonyabb rendû betonútra, ami kivitt minket az inárcsi fõútra.  Innen pedig már csak egy óra volt az inárcsi vasútállomás. 
Ede Hernádon - elõre kitervelten, de  nem szólva - babot fõzött nekünk, így leszálltunk és eleget tettünk a meghívásnak. Két óra uzsonnázás, beszélgetés után visszamentünk a vonathoz és hazautaztunk Lajosmizsére.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, B. Nagy Cintia, Fehér Márk, Fehér Mihály, Hriazik Attila, Kisjuhász Gellért, Nagy Irén, Salamon Cintia, Simári Anita és Török Mária.
 

 

Kirándulunk!

 

Ócsán, a turul alatt

 

A bazilika

 

Áhitat

 

Árnyjáték

 

700 éves freskók

 

Elõtérben a tájház

 

Hriával

 

Tintagomba

 

Tuskógomba

 

Tisztás

 

Magaslesen

 

Legyűrve

 

Őszi pompa

 

Aszfaltra térünk

 

Mint egy oltár

 

Hernádon

 

Uzsonnázás

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz