FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(016.) LAKITELKI KONTYVIRÁG TANÖSVÉNY


Időpont: 2007. július 7. szombat
Táv: 4 km


A tábor harmadik napján, mire mindenki kifürödte és kijátszotta magát, elérkezettnek látszott a pillanat, hogy túrázzunk egy kicsit. Túrának inkább mégse mondanám, mert tulajdonképpen egy alig 4 km-es tanösvény végigjárásáról volt szó. A neve: Kontyvirág. Ez egy alpesi virág, amely valószínűleg a jégkorszakból maradt az Alföldön. Tavasszal halványzöld, gyertyalángszerű virága van, nyárra pedig szederszerű szemölcsökből narancssárga, késõbb piros termést növeszt. Szigorúan védett faj, és tényleg csodálatra méltó.
Maga a bejárás a szokásos önfeledt hangulatban zajlott, sokat nevettünk. Például azon, hogy néhányan előrementek, és nem kanyarodtak el a szükséges helyen, hanem egyenesen mentek tovább. Izgatott telefonálások, de a telefonok nálunk csörögtek, mert a kicsikre bízták - lustaságból. Mindegy, gondoltam, tovább megyünk. Majd csak észre veszik, hogy vissza kell fordulniuk, és találkozunk a parkolóban. Így is lett.
Ezen kívül sokat fényképeztünk, furcsa helyzetekben, kidőlt fán, kiszáradt forrásnál. Láttunk szép csigát, és lekaptuk a névadó virágot is, július eleji állapotában.
Összefoglalva: remek kis túra volt, sok szép látnivalóval, méltó bemelegítés a néhány nappal későbbi Lakitelek-Tiszaalpár menetelésre.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Farkas Tibor, Fehér Márk, Fekete Balázs, Hasan Florin, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Csilla, L. Kovács Norbert, Loboda Tímea, Mészáros Roland, Nagy Irén, Rabb László, Sárközi Ervin, Soltész Ildikó, Sutus Mónika, Szajbert József, Telek János és Zsikla László.
 

 

A holtág mellett

 

Csónakosok

 

Dedó

 

Libikóka

 

Rajongás

 

Tarzanok

 

Csoportkép

 

Jelet kapunk

 

Csoda

 

Majális-réten

 

Keresztnél

 

Üdv. a családnak!

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz