FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(033.) ÉVZÁRÓ TÚRA LADÁNYBENÉRE


Időpont: 2007. december 29. szombat
Útvonal:
Lajosmizse vá. - Gödörállási dûlõ - Ladánybenei rom - Ladánybene
Táv: 10 km


Az év utolsó túráját hidegben és fagyott hóban kezdtük a lajosmizsei vasútállomásról indulva. A ladánybenei betonútról két kilométer után betértünk a Gödörállásidûlõre, ahol egy istálló ereszén a leleményesebbek méteres jégcsapokat találtak. Aztán ezt nyalogatták, meg volt, aki víott is vele. Anettnak és Ircsinek az arcát torzította el a jég fénytörõ képessége. 
Ismét átkelve a ladánybenei betonúton, egy keresztnél fényképet készítettem, majd a Templomdûlõre fordultunk. Innen rövid idõ alatt a ladánybenei templomrom dombjához értünk. Lehel és Milán szánkó nélkül, gatyaszánon is jóízût csúszkált, de a többség már erõsen átfagyott, és mit nem adott volna, ha végre beérünk a faluba.                     
Végtelennek tûnõ aszfaltút leküzdése után Ladánybene központjában, azon belül is a kocsma melegében találtuk magunkat. A szokásos üdítõzés, csipszezés és forralt borozás, és dél elmúltával már a lajosmizsei buszon ültünk.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta János, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Attiláné Ica, Kovács Csilla, Kovács Dániel, Kovács Dóra, Kovács Edit, Kovács Natália, Kovács Rebeka, Nagy Irén, Telek Milán, Tóth Attila, Tóth István, Török Marcsi, Varga Lehel és Vargáné Rátz Veronika.
 

 

Lajosmizse váasútállomás

 

Jégcsap-lovagok

 

Ircsike

 

Elhagyott tanya

 

Félúton

 

Benke-kereszt

 

Marcsika

 

Közeledünk

 

Mindenütt hó az úr

 

Templomdomb Benén

 

Mesebeli táj

 

Megérkeztünk

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz