FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(026.) TÚRA AZ APÁTKÚTI-VÖLGYBEN


Időpont: 2007. szeptember 30. vasárnap
Útvonal:
Pilisszentlászló - Apátkúti-völgy - Visegrád
Táv: 10 km


Az iskolai túrázást eddig Tari Endre és Czigány Marika szervezte, de Marika babát vár, és így én ugrottam be a helyére. Elsõ akciónk a Visegrádi-hegységben volt, miszerint Bandi a felsõsökkel nekivágott a Pilisszentlászló - Prédikálószék - Dömös útnak, én pedig végigsétáltam az alsósokkal az Apátkúti-völgyön.         
Számomra ismeretlen gyerekek és szüleik kaptak az alkalmon, és szerettek volna egy jót kirándulni õszi erdõben, szép túraidõben. Mindenki jól érezte magát, a gyerekek különösen, mert rohangálhattak kedvükre, még a patakba is dobálhatták a köveket. Sok pihenõvel után végül beértünk Visegrádra, ahol egy hirtelen ötlettõl vezérelve felvitettük magunkat a busszal a Fellegvárhoz. Itt szerencsénkre éppen családi vasárnap volt, és miután egyetlen nagy családnak "hazudtuk" magunkat, térítés nélkül mehettünk be az objektumba, és nézelõdhettünk kedvünkre. De a legszebb maga a kilátás volt a Dunakanyarra, valamint a Börzsönyre, ahová januárban készülünk.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Banka Anita, Bartucz Alexandra, Bokor Adrienn, Bokor Péter, Bokorné Lévai Gabriella, Both Balázs, Both Lajos, Halmavánszki Kinga, Holi János, Holi Kamilla, Nyilas Luca, Pálmai Norman, Pruma Béla, Pruma Olivér, Ubornyák Gábor, Ubornyákné Tok Éva és Varga Szilvia.
 

 

Pilisszentlászló - mise után

 

Gesztenyés elõtt

 

Piros vezet

 

Kanyarban

 

Szép helyen vagyunk

 

Gomba!

 

Forrás

 

Kavicsozás

 

Kaán Károly-forrás

 

Apátkúti bánya

 

Híd

 

Az erdészház

 

Réten

 

Ördögmalom-vízesés

 

Visegrád

 

Kilátás a várból

 

Salamon-torony

 

Dél felé

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz