FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


II. TŐSERDEI TÜSKEVÁR TÁBOR


Időpont: 2006. június 30. - július 6.


Ebben az évben másodszor hirdettünk Ircsi hatodikosainak és az én 2005-ben ballagott osztályom aktívabb tagjainak egy hetes nyári tábort. Mivel anyagiakban egyik család sem dúskál, ezért olcsó megoldáson agyaltunk. És szerencsére sikerült a tavalyi tanyát ismét nagyon jutányos áron megkapni.
A szervezést már tavasszal elkezdtük. A szálláshely lefoglalása után részletekben szedni kezdtük a részvételi díjat (1 hétre 7000 Ft). Ez fedezte a szállást, a napi ötszöri étkezést, a strandbelépõket és néhány gombóc fagyit. Persze úgy, hogy mindent mi csináltunk, naposi rendszerben beosztva. Fõztünk, mosogattunk, vécét takarítottunk. Egy gyerekre egy nap jutott, a másik hat nap lazíthatott.
Napirendünk nem volt valami bonyolult: 7 körül kelés. Ezután reggelizés, kávé. Aztán rendrakás, takarítás, mosogatás, bevásárlás az ebédhez. Majd pedig tûzrakás és fõzés, természetesen a gyerekek bevonásával. Rántotta, pirítós, paprikás krumpli, csirkepörkölt, húsos káposzta, bableves, palacsinta és sült hal voltak a menüben. Ezen kívül persze tea, kakaó, cigánylángos pukkadásig. De természetesen sütöttünk szalonnát, kolbászt is, zöldségekkel. Meg amit szemünk-szánk óhajtott.
Ebéd után gyors rámolás és egy óra csendes(?) pihenõ. Négykor pedig indulás a strandra, zárásig. Este még sütögetés, beszélgetés, jó idõ és kedv esetén séta a holtágnál, sötétben pancsolással. A táborban alig kellett fegyelmezni, ugyanis ha valaki nem viselkedett volna, vagy nem látta volna el a feladatait, annak hazaküldés lett volna a jutalma. Erre szerencsére senki sem pályázott. Az esõs napokon a gyerekek a sörsátorban kártyáztak, kockáztak, beszélgettek Ircsi társaságában. Nekem persze akkor is fõzni kellett, ha szakadt az esõ. Még volt is hangulata.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Együtt táborozott: Árva Ilona, Balog Csaba, Farkas Fanni, Fehér Márk, Gulyás Ákos, Gyõri Renáta, Hriazik Adrienn, Hriazik Attila, Kovács Csilla, Kovács Dániel, Kovács Edit, Kovács Natália, Kovács Rebeka, L. Kovács Norbert, Leskó Nikolett, Martinovics Norbert, Mészáros Roland, Mezei Tamás, Nagy Irén, Rabb László, Sárközi Ervin, Soltész Ildikó, Sutus Mónika, Sütõ Bertalan, Szajbert József, Telek János, Telek János, Tóth Edward és Zsikla László.

 

 

Kipakolás

 

Éljen a nyár!

 

Jancsika

 

Most ugrik a majom a vízbe

 

Ildike

 

Végre fürdünk...

 

Mónika

 

Lacika és Norbi

 

Halacska!

 

Otthon meg ne tudják...

 

Edit és Natus

 

Ircsike

 

Fújhatjuk

 

Reggeli

 

Éhesek vagyunk!

 

Hria

 

?

 

Berci

 

Natus és Fanni

 

Zsuga

 

Csirkepörkölt

 

A holtágban

 

Leégtünk

 

Utolsó délután

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz