FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(606.)
TURISTAÚT JELZÉSFESTÉS LADÁNYBENÉN 4. (400. ALFÖLDI TÚRÁNK)


Időpont: 2019. május 16. csütörtök
Útvonal:
Táv: 7 km


A mai szép napon, kissé borult idõben, kissé már fáradtan, de folytattuk az új túraút kivitelezését. Ezúttal is gyerekek dolgoztak nagyrészt, méghozzá alsósok. Elképzelni se tudtam, hogy fognak helytállni 6 és 9 éves körüli gyerekek egy olyan munkában, amit még a felnõttek többsége se csinált soha, de annyira várakozáson felül jól teljesíttettek, annyira lelkesen pemzlizték a fehér jelzésalapokat, hogy semmivel sem maradtak el a felsõsöktõl, akik korábban jöttek a munkatúrákra.
Május közepén az erdõben olyan édes illatok vannak, amikért akkor is érdemes kimozdulni a szabadba, ha nem szép a környék. De Ladánybene ezen része (is) egészen egyszerûen mesébe illõ, festményre kívánkozóan szép. Jó lenne, ha sokan ismernék és büszkék lennének rá. Mi, a magunk szerény eszközeivel, ezért dolgozunk már hónapok óta: ha bárki bármikor kimenne a határba, akár odavalósi, akár környékbeli lakosként, neadjisten, vendégeinek, rokonainak szeretné megmutatni, milyen csodás helyen él, kapjon egy kis útmutatást, néhány jelzés formájában, ne érezze magát elveszve a rengetegben.
A borókás-nyáras erdõfoltok, a telepített fenyõkkel, a beszivárgó akácok és olajfüzek édes illatukkal, az elmúlt idõszak sok esõje után szinte burjánzó rétek, füvek, virágok, aljnövényzet olyan díszletet adtak mai rítusunkhoz, amit kitalálni se lehetett volna szebbre.
A mai bõ hat kilométerrel, befejeztük a teljes körtúra fehér jelzésalapjainak felfestését, már csak két alkalom, és a sárga sávok felvitele után kész is vagyunk.
Köszönjük segítõink kitartását! Büszkék lehetünk rájuk is!

Minden rokonom!

Sántaõz

Ui:  "Nagyon szép volt a fenyõerdõ és még a jelzések is, és sok a látnivaló, nem úgy, mint a négy fal között. Tiszta nagyon a levegõ, és gyalogolni is érdemes, mert nagyon szép minden. És a természetben, társaságban sose lehet unatkozni. És a tiszta levegõn tisztább lesz a lelked is és az agyad is felfrissül, mintha pihennél." (Balog Szellõ)

 

Ezen a napon jelzést festett: Balog Csaba (Lajosmizse), Balog Szellõ (Lajosmizse), Nagy Ferenc (Ladánybene) és Nagy Mihály (Ladánybene).
 

 

Indulunk

 

Megyehatáron

 

Az elsõ mai jelzésalap

 

Igazi...

 

...csapatmunka...

 

...volt a mai

 

Bakszakáll

 

Bókoló bogáncs

 

Tanyakerítés kapuval

 

Olajfüzes út

 

Õzike messzirõl

 

Csak alaposan

 

Munkamegosztás

 

Új élet

 

Na...

 

Nyárfán

 

Ribiszke alakulóban

 

Újabb szép rész

 

A Nagy testvérek

 

Ami szép..

 

...az szép

 

Rovás

 

Borókás

 

Minden túra karácsony

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz