FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(110.)
PAPRIKÁSKRUMPLI-FŐZŐ VERSENY A VÁROSLIGETBEN


Időpont: 2009. május 3. vasárnap


A Gyermekétkeztetési Alapítvány II. paprikáskrumpli-fõzõ versenyén vettünk részt vasárnap, Budapesten, a Városligetben.
Úgy kezdõdött, hogy senki sem akarta vállalni Lajosmizsén azt, hogy 20 gyereket felvisz, illetve hogy megfõz nekik egy bogrács meleg ételt. Mi vállaltuk, Ircsikével és Edittel. A gyerekeket is közösen válogattuk, a felsõs négy évfolyam koleszos osztályaiból. Végül 21+3 fõ, hozzá még Jani bácsi, vágtunk neki a nagy kalandnak.
A Városligetbe a mi buszunk ért elsõnek fel, jóval nyolc elõtt. Parkolás, langyos pakolás, bóklászás. A szervezõk sem tudták mi a teendõnk. Aztán mindennek helye és ideje lett, ahogy lenni szokott. Elfoglaltuk a fõzõhelyet és megkaptuk a nyersanyagokat. Amikor utóbbit megláttuk, nem hittünk a szemünknek: 5 kilogramm krumpli, 2 kilogramm hagyma, egy 15 centis kolbász, egy tenyérnyi szalonna és két kilogramm kenyér. Ebbõl kellett 25 embert jóllakatni. El is neveztük a rendezõket Gyermekéheztetési Alapítványnak.
Tényleg felháborító, hogy összerántanak az ország legtávolabbi zugaiból 1200 gyereket, akik egész évben nem esznek sem jót, sem eleget. Erre paprikás krumplit adnak nekik, ráadásul alig egy fél tányérral jutott mindenkinek. Az biztos, hogy senki sem hízott egy dekát sem.
Probléma volt továbbá az is, hogy egész nap a tûzõ napon voltunk, árnyék semmi, és egy korty folyadékot nem adtak ennyi gyereknek. Volt olyan, aki végül elájult, és mentõt sem hívtak egy ekkora rendezvényre, ami pedig kötelezõ lett volna, hanem rohamkocsira kellett várni. A gyerekek kaptak ugyan 1 db ingyen "vidámpark jegyet", de ettõl gyorsan meg is szabadultak. Fél tíztõl fél négyig gyakorlatilag unatkoztak, mert a rövid megasztár koncertet és néhány híres emberrel történt közös fotózáson, autogramvadászaton kívül nem tudtak mit csinálni. A bazárok, a büfék olyan drágák voltak, hogy nem hogy szegény gyerekek, de még közép kategóriások se nagyon tudtak volna dõzsölni (1 db kürtõs kalács pl. 1000 Ft volt).
Mindezek ellenére nem bántuk meg, hogy eljöttünk, bár a gyerekek szerint jobban jártunk volna, ha túrázunk egyet, ott legalább van árnyék, és néha utunkba akad egy olcsó kocsma. Az viszont valószínûnek látszik, hogy jövõre inkább a túrát választjuk...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Baranyi Ferenc, Beliczai Mihály, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Gáspár Renátó, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Horváth László, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Kollár Benjámin, Kollár Mária, Kovács Edit, Kun Ádám, Kun Vivien, Nagy Irén, Siroki Ildikó, Szabó Jani bácsi, Szemán Rózsa, Szórád Mónika, Szõrös Dániel, Tóth Diána, Török Mária és Zsikla Zseráld.
 

 

Városligeti Mûjégpálya

 

Ezzel kellett volna 23 főt jóllakatni...

 

Nyuszik a kakaóval

 

Játék

 

Dodgem

 

Bujdik

 

Léggömbök társaságában

 

Ezek a Tények

 

Joshi tetovál

 

Ircsike főz

 

Vajdahunyad vár

 

Ebédre készen

 

Zsűrizés

 

A kerekegyháziak

 

Mi

 

Lovasszobor alatt

 

Motorosok

 

Cukorka

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz