FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(122.)
STRANDOLÁS TŐSERDŐN


Idõpont: 2009. június 18. csütörtök


A mai fürdést eredetileg május 31-re terveztük, Hria születésnapjára, de akkorra annyira lehûlt az idõ - 15 fok volt -hogy elhalasztottuk az évzáró utánra.
Hétköznap lévén, nem számítottunk sok felnõttre, nem is volt, csak Cili, meg mi ketten, de nekünk már szünet van. A résztvevõk mégis szép számmal, összesen 27-en gyülekeztek a lajosmizsei vasútállomáson, háromnegyed hattól folyamatosan, egészen hat óra huszonötig, amikor is a vonat már gurulni kezdett, Hriáék éppen elérték.
Kecskeméten jó fél órát vártunk a csatlakozásra, egyre melegedõ idõben, majd viszonylag kulturált vonaton, némi légkondival turbózva, negyven percet zakatoltunk Lakitelek Árpádszállás nevû megállójáig.
Aki volt már táborban, és szerencsére szép számmal akadtak a jelenlévõk között is ilyenek, azoknak ismerõs volt a környék, amerre jártunk. Aki még nem volt, annak most újdonságként hatott az üdülõtelep, a strand, és fõleg a Holt-Tisza, ahová a fürdõ nyitásáig egy rövid idõre lesétáltunk. A kisgyerekek játszótereztek, a nagyobbak fociztak. Még lábfürdõt is akartak venni, de annyira koszos volt a víz, hogy inkább kihagyták.
Kilenc után aztán bementünk a strandra és negyed négyig ki se jöttünk. Csak fürödtünk, csak fürödtünk...
A kölkök egy percre se hagyták abba a pancsolást, felváltva rohangáltak a hideg vizes medence és a "termár"(!) között. Amikor kérdeztem, nem unják-e, mert akkor megyünk haza, követelték, hogy még maradjunk. Maradtak volna akár másnap reggelig is, de az igazság az, hogy rettenetesen elfáradtak, és amíg kiértünk az ötszáz méterre lévõ vasúti megállóig, éveket öregedett az arcuk. Pecsenye pirosra égtek, a szemük véres volt a víztõl, és senkire sem kellett már rászólni, hogy viselkedjen, mert rosszalkodni se maradt erejük.
Bettike valószínûleg napszúrást kaphatott, mert nagyon fájt a feje és hányt is, neki jobbulást kívánunk, a többi résztvevõt pedig szívesen látjuk akár a balatoni fürdésen, akár a Tüskevár táborban. Az itthon maradóknak pedig üzenjük: máskor ne hagyják ki ezt az élményt, mert nem lehet visszaadni a hangulatát, ezt csak átélni lehet.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Árva Bettina, Balog Csaba, Bujdosó Bettina, Bujdosó István, Bujdosó László, Bujdosó Petra, Duduj Zsolt, Fehér Rózsa, Holi János, Horgas Ilona, Hriazik Attila, Hriazik Vivien, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Kun Ádám, Kun Vivien, L. Kovács Melinda, L. Kovács Norbert, Nagy Irén, Szajbert József, Szajbert Zsolt, Szõrös Anna, Szõrös Dániel, Szõrösné Székely Cecília, Török Mária, Treiber Szabolcs és Zsikla László.
 

 

Lajosmizsén

 

Nagyon vártuk ezt a napot

 

Kecskeméten (átszállásra várva)

 

Vivi és Ircsike

 

Megérkeztünk...

 

...és beindult a henger...

 

Rózsika és Vivien

 

Vivi

 

Barbi...

 

Jocó és Hria

 

Hátra!

 

Birkó

 

Ránézős

 

Kisgyerekek

 

Nagygyerekek

 

Totális boldogság

 

Árpádszállás (vonatra várva)

 

K. O.

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz