FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(130.) HAT NAPOS ZEMPLÉNI KÉKTÚRA 1. / ODAÚT PÁLHÁZÁRA


Időpont: 2009. augusztus 2. vasárnap


A már hagyománynak nevezhetõ augusztusi kéktúrázásunk újabb helyszínéül a Zemplén északi és keleti részét választottuk. Egyrészt, mert már régóta kívánkoztunk erre a tájra, másrészt kapóra jött a Másfélmillió lépés Magyarországon címû film 30 éves évfordulója; ugyanis Rockenbauer Pálék három évtizede - csaknem napra pontosan - ezt az útvonalat járták be, és akkor még nem is sejtették, mekkora legenda lesz az egész országjárásukból.
Nagy elõdeinket nem kívánjuk túlszárnyalni, mert reménytelen lenne, de a magunk képességeihez és lehetõségeihez képest szeretnénk tenni valamit Lajosmizse és tágabb környezete turisztikájának és természetjáró idegenforgalmának fellendítéséért. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mindegy, hol él az ember, hegyek közt vagy alföldön, túrázni és létesítményeket létrehozni bárhol lehet, továbbá, hogy az emberek bárhol fogékonyak a szabadidõ társas, természetbeni eltöltésére, hogy bárhol szokássá, szenvedéllyé lehet tenni a gyalogos országjárást - akár az ország közepén is.
Ilyen bevezetõ után néhány mondatot a zempléni kiruccanásunk elsõ napjáról. Veráék javaslatára - jó ötlet volt! - indultunk hétfõ korahajnal helyett vasárnap koradélután Pálházára. Odafele, a nagy meleg ellenére, nyomtuk ahogy bírtuk, úgyhogy tulajdonképpen csak Boldogkõváralján álltunk meg egy fél órára, hogy a várat körbesétáljuk. A szállásunkat adó Hanyi Istók turistaszállóra fél hétkor értünk. Gabiék szinte velünk egy idõben értek oda Pestrõl, Veráék csaknem éjfélkor, mert Lajosmizsén lovas rendezvény volt aznap, ezért csak öt után tudtak indulni.
Gyors kézmosás, és nekiültünk a paprikás krumplinak. Jól esett, elég volt. Ez volt az egyetlen vacsoránk, amelyrõl ezt elmondhatjuk... El is tettük magunkat másnapra, mert hajnalban kelnünk kellett, mivel Hollóházára készültünk, hogy az Országos Kéktúra keleti végén elkezdjünk felkapaszkodni a Nagy-Milicre, ahonnan Rockenbauer Pálék is indultak, azóta sem véget érõ nagy utazásukra...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

A napot együtt töltötte: Balog Csaba, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Kéri Kati, Hriazik Attila, Kocsis Gabriella, Kovács Edit, Kovács Natália, Kun Ádám, Nagy Irén, Sárközi Ervin, Szörényi Anna, Szörényi Gabi, Szõrös Anna, Szõrös Dániel, Török Mária, Varga Istvánné Borika, Varga János, Varga Lehel és Vargáné Rátz Veronika.
 

 

Boldogkõ vára

 

A vár alatt

 

Körülnézünk

 

Napozás

 

Dani

 

Ircsike sajtozik

 

Pálháza, Hanyi Istók turistaszálló

 

???

 

Szobánk

 

Becuccolunk

 

Esteledik

 

Vacsoránk paprikás krumpli volt

 

Esti levezetés

 

A foci komoly dolog

 

Borika

 

Ervin

 

Zsugaparti

 

Húúú-úúú

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz