FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(11
7.) HAJDRIK SÁNDOR FOTÓKIÁLLÍTÁSA


Időpont: 2009. május 26. kedd


Két hete meghívót kaptam Hajdrik Sanyi bácsitól, mai fotókiállításának megnyitójára. Személyesen hozta be az iskolába, munkás köpenyben. A szokott szerénységgel beszélt, és invitált a megnyitóra. Mindenképpen ott akartam lenni, tehát megígértem, hogy elmegyek.
A mûvelõdési házban a szokottnál nagyobb tömeg, több mint ötven ember toporgott, köztük Sanyi bácsi szívélyesen, de nagy izgalommal fogadta vendégeit. Lajosmizse illusztris személyiségei jelenlétében elõbb az Õszikék kórus énekelt talp alá valónak sem utolsó népdalokat, majd Zsigó Viktor beszélt Sanyi bácsi országjárási szokásairól, a fényképezés történetérõl és lelki összefüggéseirõl. Végül az ünnepelt invitálta meg a kiállítás látogatóit a szomszédos helyiségbe, ásványvízre, borra és pogácsára.
Sanyi bácsi több évtizedes ország-és világjárásainak terméke sok tízezer kép, ezekbõl szerény válogatás ez a néhány tucat. De van, ami nem kiállítható: a mûvész embersége, az emberek iránti alázata és kíváncsisága, nagy tudása és élettapasztalata, mindez végtelen szerénységgel párosulva, ez Sanyi bácsi igazi értéke. Ez az, amit át kell adnia a fiatalabbaknak, és amit nekünk meg kell tanulnunk tõle.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz
 

 

Sanyi bácsi köszöntõt mond

 

Napraforgó

 

Ősz

 

Nyár

 

Erdei úton

 

Naplemente

 

Tél 1.

 

Patak

 

Keretben

 

Szökõkút

 

Tél 2.

 

A főszereplő

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz