FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(121.) ÉJSZAKAI TÚRA A PUSZTATEMPLOMHOZ


Idõpont: 2009. június 8. hétfõ
Útvonal:
Lajosmizse - Tarnaydűlő - Péli-kereszt - Pusztatemplom
Táv: 10 km



Másodszor került megrendezésre a Fekete István Napok keretében az éjszakai túra. Ezúttal is a Pusztatemplom volt a cél, és a tavalyinál több, 49 fõ jelentkezett, hogy részt vesz a programon.
Hét óra elõtt értem a Kollégium elé, ekkor már jó néhány gyerek ücsörgött a padokon. Aztán a negyed nyolcas indulásig szép nagy társaság gyûlt össze. A kollégisták közül sokan akartak velünk tartani, de nem volt hálózsákjuk. Néhányuknak a nevelõk régi függönyöket, pokrócokat szereztek, ezeket hozták takarónak, de nem jutott mindenkinek, így voltak, akiket mégis otthon kellett hagynunk.
A Ceglédi úti felüljáróhoz ezúttal nem kértünk rendõri biztosítást, ennek ellenére sikerült átjutnunk a forgalmasabb részen. Az elsõ dûlõnél balra tértünk, ott aztán már rohangálhattak a gyerekek, senkit sem fenyegetett veszély. A Nap lemenõben, mi lendületben.
Jó tempóban haladtunk, és az egy évvel korábbinál jó fél órával hamarabb értünk ki a Pusztatemplomhoz. Nem is lett igazi éjszakai túra, mert még világos volt, amikor birtokba vettük a dombot. Hria már kint volt, rakta a tüzet, Ircsikét Anita hozta ki autóval. A gyerekek egybõl mászni kezdtek, lehetetlen volt õket leparancsolni a falakról. Akik nem voltak ilyen kedvükben, hamar elszórták hálózsákjaikat, vagy amijük éppen volt, és megtették az elõkészületeket az alváshoz. Persze aludni még eszük ágában sem volt.
A tûznél melegedett, aki fázott, aki éhes volt, nyárson szalonnát, a parázsban krumplit, hagymát süthetett. Vittünk fokhagymát is, így még pirítós kenyeret is lehetett csinálni.
A takarodót éjfélre terveztem, ezért már tizenegytõl fokozatosan fekvésre buzdítottam a bandát. Volt, aki elhalkult és egyszerûen elaludt, de volt, akik ezt még hajnalban, derengõ ég alatt sem tették meg. Ez kissé elrontotta a hangulatot, mármint, hogy voltak, akik nem bírtak magukkal, de már letisztult, nincs harag, azt hiszem igazából nem is volt. Csak azért aggódtam annyira, mert másnap iskola volt, és nem akartam, hogy a gyerekek fele otthon maradjon, a másik fele meg a padokon aludjon.
Reggel még raktunk a parázsra, mert igen hûvösre sikerült a nap eleje. A tûz körül kucorgás kicsit összehozta a társaságot, lenyugtatta a kedélyeket. Ekkor éreztük át igazán egy több napos kirándulás hangulatát. Aki már volt ilyenen, annak ismerõs volt, aki nem, annak mondom, hogy az ilyen.
Öt után összepakoltunk, összeszedtük a szemetet, minden nyomot eltüntettünk, hogy ne maradjon utánunk semmi negatív jel, és háromnegyed hatra lementünk a kereszthez, mert jött értünk Jani bácsi a busszal. Negyed hétkor már a Kollégium elõtt voltunk, mindenki gyorsan hazament tisztálkodni, enni, egyszóval: hogy iskolaképes állapotba hozza magát.
A gyerekek becsületére legyen mondva, csak egy-két résztvevõ lógott a délelõtt folyamán, pedig a fáradtságtól elgyötörten szinte mindenki ezt akarta választani. Úgy látszik hatott a beszédem a betyárbecsületrõl, hogy ilyen éjszaka után ezt egész egyszerûen nem tehetik meg. És nem is tették...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Balogh Arnold, Baranyi József, Beliczai Mihály, Bíró Kaludia, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Csorba Alexandra, Duduj Zsolt, Galgóczi László, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Hochmajer Csenge, Horváth László, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Imre Panni, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Kisjuhász Karolina, Koller Alexa, Kovács Szabrina, Lagzi Kovács Melinda, Nagy Irén, Nagy Szilárd, Nagy Viktória, Németh Kamilla, Németh Kitti, Ódor Gábor, Pozsgai Zoltán, Pruma Olivér, Rácz Laura, Révbéri Zsolt, Sáfrán Barnabás, Seres Nándor, Siroki Ildikó, Spiegelberger Tamás, Szabó Evelin, Szabó Kitti, Szalai Petra, Szõrös Dániel, Szõrös Eszter, Tóth Tímea, Török Mária, Treiber Szabolcs, Varga Zsuzsanna, Várkonyi Lili, Vas Andrea és Zsikla Zseráld.
 

 

Indulás  Kolesz elõl

 

Ceglédi úton

 

Dani és Misi

 

Jimi és Spigi

 

Pihenõ

 

Szürkületben

 

Szállásunkon

 

Keményfejû

 

Fázás ellen

 

Tüzeskedünk

 

Nem bírunk aludni...

 

Zsuzsika

 

Bujdik

 

Ildike és Marcsi

 

"Tûz, te gyönyörû..."

 

Szalonnázás

 

Hold

 

Hajnal

 

Reggeli készülõdés

 

Jön fel a Nap

 

Cím nélkül

 

Fáradtság

 

Újra fényben

 

Magyünk haza

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz