FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(162.) IZSÁKI AQUA COLUN TANÖSVÉNY


Időpont: 2009. december 30. szerda
Táv: 6 km



Év végi levezetésképpen hirtelen adódott egy rövid túra lehetõsége, mivel éppen Izsákon volt dolgunk, amíg az intézõdött, túrázni támadt kedvünk. A társaság összeverbuválása negyed órát vett igénybe, mivel sokan nem értek rá, és nem is vállalták volna, hogy csak ugyanennyi idejük van összekészülni, mégis: Borika és Marcsi vállalta, míg én vittem Torkos kutyát, így négy fõre duzzadt a létszám.
Hamar Izsákra értünk, és tizenegy órakor indultunk neki az Aqua Colun tanösvénynek, az autót a sportpálya mellett hagyva. Ködös, párás idõben, friss levegõt szívhattunk egész nap. A nádas szélét elérve egymást követték az információs táblák, majd pedig a tópartra kanyarodott az út. Itt egy jó karban lévõ tanyaszerû ingatlant oldalaztunk, majd két madármegfigyelõ torony következett. Az elsõbõl szép kilátás nyílt volna a tóra, ha nem lett volna a pára, illetve, ha lenne a tónak nyílt vízfelülete - mármint ezen a részen.
Torkos nyüszítve rohangált le-fel, a toronyba ugyanis nem mert feljönni, minket meg nem látott. Aztán amikor leértünk, úgy örült nekünk, mintha egy napja nem látott volna.
A szakasz végeztével a sárga sáv jelzésen átmentünk a másik tanösvényhez, de ezt már csak a következõ beszámolóban folytatjuk...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Torkos kutya, Török Mária és Varga Istvánné Borika.
 

 

Izsákon

 

Az első tábla

 

Érdekes facsoport

 

Elérjük a tó szélét

 

Nádas mellett

 

Újabb állomás

 

Learatott nádrengeteg

 

NP

 

Az egykori Anna-telep kis kúriája

 

Szépen felújított tanya

 

Másik tanya

 

Madármegfigyelő torony alatt

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz